Håndfarget NaturSuperfinmerino 100g

200,00 NOK

Veil. salgspris 200,00 NOK

Et garn som er så nær dets naturlige opprinnelse som mulig. Ingen superwash-behandling, bare en vask for å fjerne fett og smuss, og deretter kjemmet for spinning. Et godt valg for de som leter etter et luksuriøst, naturliggarn. Så mykt at du kan ha det rett på huden. Perfekt til småstrikk som lue, pannebånd og votter. Men og til babyklær hvis du ønsker et helt naturlig alternativ.

 

Garnet er farget med syrefarger, som er veldig holdbare og bra for miljøet. 

 

Den viktigste faktoren som bestemmer kvaliteten på merinoull er dens mykhet som avhenger av fibrenes finhet. I dette garnet brukes ekstrafin merino (19,5 mikron), som er noe av det fineste kommersielt tilgjengelig. Resultatet er et supersoft garn som føles skånsomt mot huden.

 

Den etiske siden av produksjon av garn er veldig viktig for oss. Ullen er henter fra australske gårder der det er høye standarder for dyrevelferd er nødvendig og dyreholdspraksis sikrer sauenes grunnleggende fysiologiske og atferdsmessige behov.

 

All den australske merinofibelen er fra sauer som ikke har blitt mudret. Ullfiberen er i samsvar med den australske ullindustrien som administreres av National Wool Declaration Scheme, hvor avlere erklærer at ullen er fra sauer som ikke har blitt mudret. Denne erklæringen er underlagt uavhengig verifikasjonskontroll og gårdsinspeksjoner. Garnet er spunnet i UK.   

 

NB siden dette garnet er svært lite behandlet vil det tove lett - spesielt hvis det får store temperatursvingninger i vasken.                                                                                

 

Lengde: 225m per 100g

Anbefalt pinnestørrelse: 3.5 - 4.5mm

Strikkefasthet: 22masker x 30 pinner gir 10cm * 10cm med pinne 4mm.

DK (4/9nm)

         

Håndfarget NaturSuperfinmerino 100g
Produkt
 
Pris
Status
Antall